Kaso hakee uutta kasvua asuntojen turvaovista

Kassakaappivalmistaja Kason konserniliikevaihto on seilannut 9–10 miljoonassa eurossa koko 2010-luvun ajan.

”Pohdimme muutama vuosi sitten kasvuvaihtoehtoja, koska kassakaappi- ja säästöpossubisnes eivät kasvaneet. Päädyimme turvaoviin ja turvakaappeihin, koska ne ovat lähellä perinteistä liiketoimintaamme ja osaamistamme”, kertoo Kason toimitusjohtaja Jari Bachmann.

Turvaovien myynnistä vastaavan myyntipäällikkö Teija Paakkarin mukaan turvaovet asennetaan Tukholmassa nykyisin jo joka toiseen uuteen asuntoon. Myös Tanskassa turvaovista on tullut suosittuja.

”Tiesimme Ruotsin kokemuksesta, että markkinoiden avaaminen vie vuosia, mutta nyt Suomessa näkyy vihdoin vihreää valoa”, Paakkari sanoo.

Kason tavoitteena on aluksi tuhannen turvaoven myyminen vuosittain. Ovi maksaa karkeasti tuplasti tavallisen oven hinnan eli 1 500– 2 500 euroa murtoluokasta, ovi- varustelusta ja tilausmäärästä riippuen. Ovet valmistetaan suomalaisten speksien mukaan Liettuassa.

Paakkarin mukaan ihmisillä on usein väärä mielikuva turvaovesta.

”Se ei ole jyhkeä vankilan ovi vaan alle 10 senttiä paksu, kevyt sulkea, ja sen pinta voidaan tehdä tavallisen oven kaltaiseksi. Myös turvaoven äänieritys on huomattavasti parempi kuin tavallisen oven.”

Monissa kodeissa nykyinen ovi on varustettu saranatapeilla ja turvalukolla, ja sen uskotaan riittävän.

”Ammattilainen aukaisee puuoven seitsemässä sekunnissa ja turvalukollisenkin oven murtaa 20 sekunnissa”, Paakkari sanoo.

Kaso on jo myynyt turvaovia kokonaisiin kerrostaloihin esimerkiksi Helsingin Pihlajistoon.

”Pääkaupunkiseutu ja Turun seutu ovat parhaita myyntialueitamme”, toimitusjohtaja Bachmann sanoo.

”Jos asuntoneliö Helsingissä maksaa 7 000 euroa, niin parin tonnin ovi ei lisää asunnon hintaa paljoakaan”, myyntipäällikkö Paakkari todistaa.

Kasolla päivitellään isojen rakennusyhtiöiden nihkeää suhtautumista turvaovien tuomiseen uusiin kerrostaloihin.

”Arkkitehtien mukaan niitä ei kysytä, mutta oikeastaan niistä ei tiedetä ja siksi ei osata kysyä”, Paakkari sanoo.

 Lue Kauppalehden artikkeli Kaso turvaovista tästä