Kason avainhallintajärjestelmät ratkaisevat kaikki avainten säilytykseen liittyvät haasteet

Avaimet ovat yhä olennainen osa turvajärjestelmiä, mutta niiden merkitys jää usein huomaamatta. Avaimilla hallitaan pääsyä tärkeille alueille ja arvokkaan omaisuuden, informaation tai laitteiden käyttöön. Kason avainhallinnan portfolio on suunniteltu vastaamaan Finanssiala ry:n (FA) avainturvallisuusohjeen suosituksiin. FA:n avainturvallisuusohjeen mukaan pihvi ei ole niinkään säilytettävien avainten yhteismäärässä, vaan siinä, kuinka moneen eri oveen säilytettävillä avaimilla päästään. Toki organisaatiossa voi olla myös erittäin kriittisiä avaimia, joiden suojaustasoon halutaan kiinnittää erityistä huomiota.

Skenaario 1 - avainten yhteenlaskettu sopivuus eri oviin 1-50 ovea

Mikäli säilytettävien avainten yhteenlaskettu sopivuus eri oviin on 1-50 ovea, tulisi avainten säilytysyksikön olla vähintään lukittu avainten säilytykseen tarkoitettu kaappi. Tällaiselle kaapille ei siis ole annettu tiettyyn standardiin viittaavaa ohjeistusta - ei itse kaapin eikä myöskään sen lukituksen osalta. Tärkeää on kuitenkin huomioda, että kaapin tulee olla suunniteltu nimenomaan avainten säilytystä varten.

Kason ratkaisu tähän tarpeeseen ovat kevyet Kaso PK-21 ja PK-23 -avainkaapit https://www.kaso.fi/tuotteet/muut-tuotteet/avainkaapit

Kysy myynnistämme lisää PK-sarjan tuotteista. Yhteystiedot löydät sivun alaosasta.

Skenaario 2 - avainten yhteenlaskettu sopivuus eri oviin 51-500 ovea

Jos säilytettävien avainten yhteenlaskettu sopivuus eri oviin on 51-500 ovea, tulisi säilytysyksikön olla vähintään standardin EN 14450 tai normin SSF 3492 mukaan testattu kaappi. Kasolla mallistoon on valittu vain ensimmäisen eli yhteiseurooppalaisen EN 14450 -standardin mukaisia tuotteita.

Kason ratkaisu tähän tarpeeseen ovat Kaso AK S1-sarjan avainturvakaapit. Kysy myynnistämme lisää AK S1-sarjan tuotteista. Yhteystiedot löydät sivun alaosasta.

Skenaario 3 - avainten yhteenlaskettu sopivuus eri oviin yli 500 ovea

Mikäli säilytettävien avainten yhteenlaskettu sopivuus eri oviin on yli 500 ovea, tulisi säilytysyksikön olla vähintään yleiseurooppalaisen EN 1143-1-kassakaappistandardin mukaisia ja vähintään luokkaan 1 testattuja kassakaappeja.

Kason ratkaisu tähän tarpeeseen ovat Kaso-kassakaapit, joiden sisälle on saatavissa erilaisia avainsäilytysratkaisuja joko älyllä tai ilman. Kysy myynnistämme lisää avainsäilytykseen sopivista kassakaappituotteista. Yhteystiedot löydät sivun alaosasta.

Älykäs avainhallintajärjestelmä

Me Kasolla olemme myös älykkään avainhallinnan ammattilaisia: olemme deister electronicin virallinen maahantuoja ja valtuutettu asennus- sekä huoltokumppani Suomessa. Tarjoamme älykkäiden avainhallintajärjestelmien asennus-, ylläpito- ja huoltopalvelut Kason normaaliin tapaan koko Suomen alueella.

Älykkäällä avainhallintajärjestelmällä voidaan rajoittaa sitä, että kenellä on kunkin avaimen käyttöoikeus. Lisäksi käyttöoikeuksille voidaan asettaa erilaisia aikarajoituksia. Avaimet tai avainniput ovat lukittuina kaapissa, kunnes käyttäjä on auktorisoitu. Voidaankin todeta, että älykäs avainhallintajärjestelmä on kuin avainten kulunhallintajärjestelmä. Kun tiedät, kuka käyttää avaimia, milloin niitä käytetään ja missä, pysyt aina tilanteen tasalla. Avainten käyttäjät tuntevat olevansa vastuussa hallussaan olevista avaimista ja kadottavat niitä harvemmin. Älykkään avainhallintajärjestelmän käyttö voi vähentää käyttökustannuksia ja tarvittavien resurssien määrää, kun manuaalisia prosesseja ei enää ole, eikä avaimia tarvitse palauttaa enää avainhallinnasta vastaavalle henkilölle.

Moduulirakenteiset ja skaalautuvat avainhallintajärjestelmämme mahdollistavat avainten älykkään hallinnan, hallinnoinnin ja dokumentoinnin joustavasti ja mistä käsin vain. Älykäs avainhallintajärjestelmä tekee arkisista toiminnoista äärimmäisen tehokkaita ja mukavia.

Avainhallintajärjestelmän ydin on KeyTag, joka on sylinterimäinen avaimenperä, jonka avulla yksittäiselle avaimelle tai avainnipulle määritetään oma identiteetti. Jokaiselle KeyTagille määritellään oma paikkansa avainhallintakaapissa. KeyTagin tunnistus on toteutettu RFID-tekniikalla.

Älykkään avainhallintajärjestelmät edut:

  • Vähäinen huoltotarve: avaimiin kiinnitetyt KeyTagit toimivat ilman kosketusta, joten tunnisteiden työntäminen lukituspaikalleen ei kuluta KeyTagejä.
  • Ohjelmisto: erilaisia ominaisuuksia ja moduuleja erilaisiin toimintoihin. Käyttö dokumentoidaan automaattisesti ja tiedot saadaan ulos raportteina, joita järjestelmän hallinoija voi mukauttaa.
  • Tulevaisuustakuu: kaikki asennetut moduulit ovat vaihdettavissa ja yhteensopivia uusien laitteiden kanssa. Jos tarpeet muuttuvat, laitteet voidaan päivittää ajanmukaisiksi.
  • Paikallinen tai globaali järjestelmä: ohjelmisto on verkkopohjainen, joten se tukee useiden toimipisteiden avainten hallinnointia. Tämä tarkoittaa sitä, että voit helposti valvoa ja hallita eri sijaintien järjestelmiä keskitetysti. Avainhallintajärjestelmää voidaan käyttää myös täysin paikallisesti ns. stand-alone -ratkaisuna.
  • Hätäkäyttötila: kaikki laitteet pysyvät toiminnassa myös sähkö- tai verkkovian sattuessa. Tiedot tallennetaan paikallisesti ja laitteeseen sisäänrakennettu akku varmistaa toiminnan jatkumisen.

Älykäs avainhallintajärjestelmä voidaan integroida myös EN 1143-1-standardin mukaisen kassakaapin sisälle, jolloin voidaan varmistua myös siitä, että avaimet ovat säilössä turvallisessa säilytysratkaisussa.

Älykäs omaisuudenhallintajärjestelmä

Deister electronicin älykästä hallintajärjestelmää voidaan hyödyntää myös muiden fyysisten esineiden ja asioiden hallinnassa. Älykkäällä omaisuudenhallintajärjestelmällä voidaan esimerkiksi hallita puhelimia, läppäreitä, muita kriittisiä ICT-laitteita, aseita ja mitä tahansa käsin kosketeltavia asioita. Esineen RFID-tunnistuksella voidaan varmistua siitä, että juuri kyseinen esine on palautettu takaisin. Älykäs omaisuudenhallintajärjestelmä voidaan integroida myös EN 1143-1-standardin mukaisen kassakaapin sisälle, jolloin voidaan varmistua myös siitä, että esineet ovat säilössä turvallisessa säilytysratkaisussa.

Lisätiedot, tarjouspyynnöt ja tilaukset:

Avainkaapit: PK-, AK S1-sarja ja kassakaapit --> Niklas Enqvist, avainasiakaspäällikkö, puh. 010-2713 727

Älykkäät hallintajärjestelmät --> Tuomas Heikkinen, myyntipäällikkö puh. 010-2713 751