TEMPEST-suojauksella estetään sähkömagneettisen hajasäteilyn (EMR) vuotaminen laitteiden ulkopuolelle. Suojauksella ehkäistään hajasäteilyä hyödyntävät hyökkäykset, joiden tarkoituksena on salaisen tiedon urkinta ja vakoilu. TEMPEST-suojaus tulee yleensä kyseeseen, kun käsitellään ja säilytetään kansallista tai kansainvälistä turvaluokiteltua informaatiota. TEMPEST-suojauksen tarve riippuu kohdekohtaisesta riskiarviosta. Myös yritykset, jotka käsittelevät tällaista tietoa, saattavat tarvita TEMPEST-suojausta.
Kaso on tehnyt TEMPEST-suojauksesta mahdollisimman vaivatonta sekä edullista. Olemme asiakkaidemme puolesta varmistaneet, että tarjoamamme ratkaisut noudattavat Suomen, EU:n ja NATOn standardeja kaikissa mahdollisissa skenaarioissa.
Suomessa hajasäteilyriskiä ehkäistään tyypillisesti kolmella eri tavalla:
1. Kokonainen huone vuorataan hajasäteilyltä suojatuksi
2. Kriittiset laitteistot ja informaation käsittelytilat viedään riittävän syvälle maan alle tai kallion sisään
3. Käytetään Kason TEMPEST-laitteita ja/tai TEMPEST-räkkikaappeja. TEMPEST-räkkikaappi voidaan lisäksi sijoittaa Kason ICT-laiteholvin sisälle, jolloin kokonaisratkaisu suojaa myös murto- ja tunkeutumisyrityksiltä
Kason ICT-laiteholvin edut ovat sen kustannustehokkuus, muokattavuus eri tarpeisiin, helppo asennettavuus sekä holvin pitkä käyttöikä eri sijainneissa. Jos toimitilat muuttavat paikasta toiseen, ICT-laiteholvi voidaan purkaa, kuljettaa ja asentaa uudelleen haluamaansa sijaintiin Kason asennustiimin toimesta.
Kason ICT-laiteholvi muistuttaa ulkoisesti isokokoista kassakaappia.
Kason ICT-laiteholvi on helppo koota esimerkiksi vuokrakiinteistöön, jonne ei yleensä saa tehdä rakenteellisia muutoksia. Kaappimainen rakenne mahdollistaa myös sijainnin liikkuvan kaluston päällä, oli kyse sitten laivoista, kuorma-autoista tai konteista. ICT-laiteholvi voidaan varustella asiakkaan tarpeen mukaan räkkiraudoilla tai TEMPEST-räkkikaapeilla, joihin varsinaiset ICT-laitteet asennetaan.
Kustannustehokas TEMPEST-kokonaisuus vastaa kaikkiin turvavaatimuksiin
TEMPEST-suojauksen tarve riippuu siitä, minkä luokituksen mukaista tietoa käsitellään ja kohteen kokonaisriskiarviosta. TEMPEST-suojauksen tasot on määritelty NATO:n SDIP-27-standardissa luokkiin A, B tai C siten, että luokka A on kovin suojaustaso. Vaikka itse standardi on salainen, on yleisesti tiedossa, että EU:n TEMPEST-standardit vastaavat lähes sanatarkasti NATO:n standardia.
”Kason TEMPEST-tuotteet vastaavat suoraan kaikkiin mahdollisiin vaatimuksiin sellaisenaan. Tarjoamamme TEMPEST-tuotteet eli erilaiset ICT-laitteet ja TEMPEST-räkkikaapit ovat saaneet hyväksynnän NATO- ja EU-akkreditoidun TEMPEST-mittauslaboratorion toimesta. Jokainen tuoteyksilö käy läpi mittaukset ja jokainen yksilöllinen tuote saa oman vaatimuksenmukaisuustodistuksen, johon kirjataan kyseisen testin läpikäyneen tuotteen sarjanumero. Se, että tuotteemme vastaavat keskeisiin standardeihin ja vaatimuksenmukaisuudesta toimitetaan aina todistus, nopeuttaa ja helpottaa asiakkaidemme auditointiprosessia” kertoo Kason TEMPEST-tuotteiden tuotepäällikkö Sami Malinen.
Kason ICT-laiteholvissa on EN 1143-1 -standardin mukainen murtosuoja, joten TEMPEST-uhkien torjumisen lisäksi ICT-laiteholvi suojaa myös fyysisiltä murroilta tai tunkeutumisyrityksiltä. ICT-laiteholvi voidaan tehdä EN 1143-1 -standardin mukaisiin luokkiin I-XIII, joten tarvittaessa kriittiset ICT-laitteet saadaan keskuspankkien valuutta- ja kultavarantoja vastaavan suojausratkaisun sisälle.
ICT-laiteholvien ja TEMPEST-räkkikaappien lisäksi kauttamme saa myös muita TEMPEST-suojattua laitteita, kuten läppäreitä ja työasemia, näyttöjä, näppäimistöjä ja muita lisälaitteita, tulostimia, videoprojektoreja, kokoustekniikkaa yms. Lue lisää TEMPEST-hajasäteilysuojauksesta sekä laitteistosta.
Lisätietoa:
• Kaso TEMPEST-räkkikaappi
• Kaso on Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n jäsen
• Kyberturvallisuuskeskuksen kansallinen TEMPEST-ohje (Traficom 2022)