Kassakaapit

Kassakaapit ovat Kason toiminnan perusta ja kivijalka

Olemme valmistaneet kassakaappeja Suomessa jo vuodesta 1944 alkaen. Suunnittelu- ja valmistusosaamisellamme on kuitenkin yli 100-vuotiset kotimaiset perinteet Kason ostettua 1970-luvulla Suomen vanhimman kassakaappitehtaan Kaipio Oy:n. Kotimaan lisäksi kassakaappejamme on toimitettu vuosien varrella yli 100 maahan ympäri maailmaa. Kason kassakaapit tunnetaan kansainvälisesti erittäin laadukkaina, tyylikkäinä ja kilpailijoihin verrattuna poikkeuksellisen keveinä tuotteina. Kassakaappiemme keveys mahdollistaa niiden käyttämisen kohteissa, joissa se ei aikaisemmin ole ollut mahdollista esimerkiksi rakenteiden kantavuuden takia.

Valmistamme valtaosan kassakaapeistamme itse omalla tehtaallamme Helsingin Suutarilassa. Joidenkin tuotteiden osalta olemme täydentäneet portfoliotamme tarkkaan valittujen eurooppalaisten sopimusvalmistajiemme tuotteilla. Kason tuoteportfolio on suunniteltu niin, että pystymme vastaamaan jokaiseen tarpeeseen. Valikoimastamme löydät perinteisten toimistoympäristöön hyvin soveltuvien kassakaappien (E-300-sarja) lisäksi myös premiumkassakaapit (E-500-sarja), jotka istuvat vaikka keskelle tyylikkään kodin olohuonetta. Valitsemalla juuri Kaso-kassakaapin voit olla varma siitä, että tuote vastaa nykyaikaisiin standardeihin. Mikäli et löydä sivustoltamme sopivaa tuotetta käyttötarkoitukseesi, ota yhteyttä meihin niin avustamme oikean tuotteen valinnassa.

Mikä takaa Kaso-kassakaapin laadun?

 • ISO 9001:2008 -laatujärjestelmä.
 • Kassakaappien testaus (murto- ja palo-) sekä sertifiointi.
 • Valmistusprosessin säännölliset vuosittaiset auditoinnit sekä ISO 9001 -laatujärjestelmään (DNV) että kassakaappien sertifiointiin (ECB-S) liittyen. Tällä varmistetaan se, että Kason kassakaapit ovat aina testivaatimusten mukaisia.
 • Jatkuva sisäinen auditointi.

Ota huomioon nämä seikat, kun valitset kassakaappia

 • Valitse turvataso tarpeen mukaan

  Sopivaa kassakaappia valitessa on tärkeää määritellä, tarvitaanko murtosuojan lisäksi myös palosuojaa. Paloturvakaapit suojaavat omaisuuden tulipalolta, mutta yleensä ne eivät ole kassakaappeja, eli riittäviä suojaamaan arvoesineitä murrolta. Valikoimistamme löydät kuitenkin malleja, joissa yhdistyvät sekä palo- että murtoturva. Esimerkiksi Kason E2-330 on sekä palo- että murtoturvallinen kassakaappi.

  Kassakaapilla tarkoitetaan EN 1143-1 -yhteiseurooppalaisen murtostandardin mukaan testattuja ja hyväksyttyjä säilytysyksiköitä, jotka sijoitetaan eri murtosuojaluokkiin. Minkään muun standardin mukaiset kaapit eivät ole sanan varsinaisessa merkityksessä kassakaappeja, vaan muut kaapit ovat murtoturvaltaan heppoisempia murtosuojakaappeja tai muita turvakaappeja. Murtosuojaluokka merkitään kaapissa olevaan tyyppihyväksyntäkilpeen – mitä korkeampi kaapin murtosuojaluokka on, sen turvallisempi on kaappi murtosuojaltaan. Kassakaapin murtosuojan taso vaikuttaa myös vakuutusehtoihin. Valtaosa suomalaisista vakuutusyhtiöistä noudattaa suoraan Finanssiala ry:n kassakaappiohjetta, mutta asia täytyy aina tarkistaa omasta vakuutusyhtiöstä.

  Se, minkälaisen materiaalin suojaamiseen kaappi on palotestattu, ilmoitetaan oven sisäpuolella olevalla kyltillä: ”P” (PAPER) ja datakaapeissa ”DIS” (DISKETTE). Paperiset dokumentit ja digitaaliset tietovälineet alkavat tuhoutua eri lämpötiloissa. Testatut paloluokat ovat 30, 60, 90 ja 120 minuuttia. Kaikkein vaativin paloturvaluokka on yhteiseurooppalaisen EN 1047-1 -standardin ”S 120 DIS”. Paperimateriaalia varten palotestatun kassakaapin sisälle voidaan asentaa erillinen datalokero, joka täyttää datamateriaalille asetetut palosuojavaatimukset.

 • Vaadi testattua turvallisuutta ja ole tarkkana merkinnöistä!

  Markkinoilla on runsaasti tuotteita, jotka ulkoisesti näyttävät kassakaapeilta, mutta jotka todellisuudessa ovat teräskaappeja, joiden murtaminen on helppoa.

  Yhteiseurooppalaisen murtostandardin (EN 1143-1) mukaan testatut ja hyväksytyt kassakaapit tunnistaa kaapin oven sisäpuolelle kiinnitetystä ECB-S-kilvestä, joka on myös takuu kaappien korkeasta laadusta. Kassakaappien valmistajalta, jonka tuotannossa on testattuja ja sertifioituja kassakaappeja, edellytetään sertifioitua laatujärjestelmää. Tuolloin sertifiointilaitos on myös oikeutettu tarkastamaan ja valvomaan tyyppihyväksyttyjen kaappien valmistusta tehtaalla.

  Myös kaapin paloturvaluokka ilmenee oven sisäpuolella olevasta merkinnästä. Paloluokituskilpi kertoo, minkä menetelmän mukaan kaappi on testattu ja hyväksytty, ja mikä on kaapin paloturvaluokka.

  Kasolta löydät aina testatusti turvalliset tuotteet suojaamaan omaisuutesi niin murrolta kuin tulipaloltakin.

 • Valitse sopiva lukitusvaihtoehto

  Kassakaappeihin on saatavilla erilaisia lukitusvaihtoehtoja, niin mekaanisia kuin elektronisiakin lukkoja. Mekaaniset lukot vaativat usein säännöllistä huoltoa, elektronisten lukkojen kohdalla riittää yleensä paristojen vaihto tarvittaessa. Nykypäivänä noin 90 % kassakaapeistamme toimitetaan elektronisilla koodilukoilla. Myös lukkojen osalta on oltava tarkkana. EN 1143-1 -standardin mukaan testatuissa kassakaapeissa on oltava kyseiseen murtoturvaluokaan testattu EN 1300 -standardin mukainen lukko. Kaso käyttää kassakaapeissaan aina kaikki standardit täyttäviä lukkoja ja lukitusjärjestelmiä.

  Lukitustarpeeseen vaikuttaa myös käyttäjämäärä: tarvitaanko yhden tai useamman käyttäjäkoodin lukko. Lisäksi lukitukselle saattaa olla muita toiminnallisia vaatimuksia, joista kannattaa kysyä myynnistämme lisää.

 • Koolla on väliä

  Valitessasi kassakaappia määrittele kaapin kokoluokka huomioiden pitkä käyttöikä, eli jätä riittävästi "pelivaraa" tulevaisuuden varalle. Kason valikoimista löydät erikokoisia kaappeja erilaisiin tarpeisiin. Kehittämämme erityisen seinämärakenteen (BFP-rakenne) ansiosta isotkin kaappimme ovat keveämpiä ja vievät vähemmän lattiatilaa kuin perinteiset kassakaapit.

 • Huolehdi ankkuroinnista lattiaan

  Jos kassakaappi voidaan tuoda paikalleen, se voidaan myös viedä pois – kyse on ainoastaan välineistä ja tekniikasta. Siksi jokainen alle 1000 kg painoinen kassakaappi tulee aina ankkuroida kiinni lattiaan tai seinään. Samaa suosittaa myös Finanssiala ry kassakaappiohjeessaan. Kaikissa Kason kassakaapeissa on lattiaanpulttausvalmius. Seinäpulttausvalmius tehdään tilauksesta.

 • Miten kassakaappi saadaan kohteeseeni?

  Ei huolta! Kason kautta koko toimitusketju suunnittelusta kaapin lopulliseen asennukseen asennuspöytäkirjoineen ovat käytössäsi.

  Toteutamme kassakaappien hankinnan halutessasi avaimet käteen -periaatteella, jolloin me hoidamme koko homman puolestasi. Kokenut toimitus- ja asennusverkostomme toimii koko Suomen alueella ja tuotteet saadaan perille kohteeseen kuin kohteeseen. Meiltä ei ole yksikään kassakaappi jäänyt asentamatta kohteen haasteellisuudesta johtuen.

Niklas Enqvist, avainasiakaspäällikkö, Kaso Oy

Kysy lisää kassakaapeistamme

Niklas Enqvist

Avainasiakaspäällikkö