Laatutestatut Kason puku- ja lokerokaapit suunnitellaan asiakkaan kanssa ja valmistetaan Suomessa

Suomessa valmistetut pukukaapit / lokerokaapit

Kaso on jo 80 vuoden ajan ollut tunnettu suomalaisista kassakaapeistaan. Tuotevalikoimaan on 60-luvulta saakka kuulunut myös vaate- ja lokerokaappeja, joiden vakiomallistot on suunniteltu esimerkiksi oppilaitosten, sairaaloiden ja liikuntakeskusten käyttöön.

Tuotanto Helsingissä helpottaa ja nopeuttaa suunnittelua kotimaan asiakkaiden kanssa

Kason puku- ja lokerokaapit valmistetaan Helsingin Suutarilassa, jossa sijaitsevat kaikki Kason toiminnot. Valmistuksessa käytetään kotimaista raaka-ainetta: rungot valmistetaan kotimaisesta teräksestä ja esimerkiksi laminaattipintaisen TREND-oven runkomateriaali, lastulevy, valmistetaan Koskisen Oy:n tehtaalla, jonka käyttämät tukit on hankittu Suomen metsistä. Pintalaminaatit valmistetaan Formica Iki Oy:n tehtaalla Kolhossa. Myös tuotannon sydän – levytyökeskus – on kotimaassa valmistettu.

“Tuotteiden kotimaisuus on minulle henkilökohtaisesti tärkeä asia, sillä olemme aidosti lähellä asiakkaitamme. Kaappeja on helppo suunnitella yhdessä asiakkaiden kanssa ja toimittaa vaivattomasti pääkaupunkiseudulle ja muualle Suomeen”, kertoo Kason tuotepäällikkö Lauri Kauppi.

“Toivoisinkin, että yritykset ja organisaatiot huomioisivat ympäristöystävälliset valmistusmenetelmät tehdessään valintojaan. Myös hiilijalanjälkeen voi vaikuttaa, kun suuria tuotteita ei tarvitse rahdata laivoin ja rekoin ulkomailta saakka”, jatkaa Lauri.

Laatutestatut Kason puku- ja lokerokaapit suunnitellaan asiakkaan kanssa ja valmistetaan Suomessa

 

Mikä on SFS 5340 -standardi ja kuinka se liittyy lokero- ja pukukaappeihin?

Kotimaisuuden lisäksi Kason tärkeitä arvoja ovat laatu ja tuotteen pitkä elinkaari. SFS 5340 -standardin ansiosta asiakas voi luottaa siihen, että normaalikäytössä tuotteet kestävät vuosikausia. Ei ole mitenkään harvinaista löytää yli 20 vuotta sitten toimitettuja Kason tuotteita, jotka ovat edelleen erittäin hyvässä kuosissa.

Kason lokero- ja pukukaapit on tuotekehitysvaiheessa testattu ulkopuolisella tutkimuslaitoksella erilaisin fyysisin rasitustestein, jolla varmistetaan, että kaapit ovat rakenteeltaan todistetusti kestäviä. Ovilevyn on esimerkiksi kestettävä tarpeeksi vääntöä ja iskuja. Rungossa on oltava riittävästi pistehitsauksia ja sen on läpäistävä myös jäykkyys- ja kestävyystestit.

Standardi määrittää tuotteiden mitat vakiomallistolle, jolloin mm. arkkitehdit voivat toteuttaa kalustesuunnitelmia vaivattomasti, kun jokaista kaappimallia ei tarvitse suunnitella tyhjästä. Yhteinen standardi myös helpottaa kilpailutusta, jolloin asiakas voi luottaa siihen, että eri valmistajien tuotteet ovat keskenään samalla viivalla – mikäli tuotteet valmistetaan kyseisen laatustandardin mukaisesti.

“Standardi on tärkeä tietysti meidänkin näkökulmasta, sillä emme käytä tekaistuja myyntipuheita, vaan voimme hyvällä omallatunnolla kertoa, että tuotteemme ovat testattuja ja laadukkaita”, kertoo Lauri.

Lauri Kauppi, myynti- ja tuotepäällikkö, vaate- ja lokerokaapit, Kaso Oy

Tarvitsetko säilytysratkaisua julkisiin tiloihin, työpaikalle tai tuotantolaitoksiin? Ota yhteyttä ja kerromme lisää tuotteistamme:

Lauri Kauppi

Myynti- ja tuotepäällikkö