Suomalainen Kaso suunnittelee ja valmistaa erikoiskaappeja työvarusteiden säilytykseen

Kaso - Erikoiskaappi - Palomieskaappi

80 vuotta täyttävä Kaso on jo 60-luvulta saakka valmistanut puku- ja lokerokaappeja Helsingissä. Vakiomalliston lisäksi Kasolta on mahdollista tilata ohutlevyteräksestä räätälöityjä varustekaappeja. Näitä erikoiskaappeja valmistetaan esimerkiksi puolustusvoimien, teollisuuden tai pelastustyöntekijöiden varustesäilytykseen, johon liittyy tiettyjä käyttövaatimuksia.

Esimerkki palomieskaapin säilytysominaisuuksista

Esimerkki palomieskaapin säilytysominaisuuksista

Mihin erikoissäilytystä tarvitaan?

Räätälöityjä puku- tai lokerokaappeja voi tarvita useista syistä: Esimerkiksi palomiehille, nopea pääsy varusteisiin on kriittistä. Hyvin suunnitellut kaapit mahdollistavat varusteiden järjestelmällisen ja helposti saavutettavan säilytyksen. Tietyt varusteet saattavat olla myös kalliita ja herkkiä vaurioille, jolloin asianmukaiset säilytysratkaisut suojaavat niitä kosteudelta, lialta ja muilta ympäristötekijöiltä.

Lait ja määräykset voivat vaatia erityisiä säilytysratkaisuja työntekijöiden turvallisuuden ja terveyden varmistamiseksi. Esimerkiksi leipomoissa tai raskaassa teollisuudessa voi olla tarve kaapeille, joissa työ- ja vapaa-ajan vaatteet on säilytettävä toisistaan erillään, ja joissa tarvitaan vakiomallistoa enemmän säilytystilaa varusteille.

Kuinka Kason erikoiskaapit poikkeavat vakiomallistosta?

Erikoiskaapit ovat käytännössä aina suurempia kuin vakiomalliset kaapit. Vakiokaapeissa ovileveys on joko 300 tai 400 mm, erikoiskaapeissa ovileveys voi olla 500 tai 600 mm, ja myös syvyyttä tai korkeutta voi muokata.

Erikoiskaappien varustelu on usein vakiokaappeja monipuolisempi. Sisälle saa tarvittavan määrän lisähyllyjä, koukkusarjoja tai esimerkiksi pistorasioita, jolloin kaapin käyttäjä voi ladata laitteidensa akkuja.

Erikoiskaapit ovat usein vakiomallistoa leveämpiä ja niissä on käytön mukaan suunniteltuja säilytysratkaisuja

Erikoiskaapit ovat usein vakiomallistoa leveämpiä ja niissä on käytön mukaan suunniteltuja säilytysratkaisuja

Miten erikoiskaappeja tilataan ja miten ne suunnitellaan asiakkaan kanssa?

Tuotepäällikkö Lauri Kauppi kertoo:

“Asiakkaallamme, kuten rakennusliikkeellä, on arkkitehdin tekemät suunnitelmat kaapin mallista, usein kalusteselostus sekä mittakuva. Käymme suunnitelmat läpi yhdessä tuotesuunnittelijoidemme sekä tuotantotiimin kanssa. Tällöin näemme soveltuvatko ratkaisut sellaisenaan tuotantoomme, vaan vaativatko vielä joitain muutoksia.”

Nykyaikaiset 3D-suunnitteluohjelmat helpottavat ja nopeuttavat prosessia, kun tuotteesta saadaan luotua aidon näköisiä kuvia tarkasteltavaksi, mutta tarvittaessa Kaso valmistaa protomallin ennen varsinaista tuotantoversiota. Proton avulla tarkastellaan mm. oven ja rungon jäykkyydet, kaapien toimivuus sekä erikoismittaisten osien yhteensopivuus.

Kaappi voidaan kehittää myös idean pohjalta

Asiakkaalla saattaa olla vain visio kaapin mallista ja sen toiminnoista, eli käytännössä koko tuote suunnitellaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tällöin tuotetta hahmotellaan ja ideoidaan yhdessä asiakkaan sekä Kason tuotesuunnittelijoiden kanssa. Nykypäivän etäyhteydet mahdollistavat myös sen, ettei kenenkään tarvitse välttämättä matkustaa.

“Vuosikymmenten kokemuksen myötä meille on muodostunut myös erikoistuotteiden pankki, joiden ratkaisuja voimme hyödyntää uusissakin kaapeissa. Joka tapauksessa pystymme vastaamaan hyvin asiakkaiden toiveisiin sekä vakiomalliston että erikoistuotteiden osalta”, kertoo Kauppi.

Lauri Kauppi, myynti- ja tuotepäällikkö, vaate- ja lokerokaapit, Kaso Oy

Tarvitsetko pukukaappeja tai lokerokaappeja julkisiin tiloihin, työpaikalle tai tuotantolaitokseen? Ota yhteyttä ja kerromme lisää tuotteistamme:

Lauri Kauppi

Myynti- ja tuotepäällikkö