Kaso on TEMPEST-laitteiden rautainen ammattilainen!

Elektroniset laitteet, kuten tietokoneet, tuottavat ulospäin aina hajasäteilyä eli signaali- ja äänivuotoa. Tällaista hajasäteilyä pystytään nykyisin kohtuullisen edullisin työkaluin ja ohjelmistoin kaappaamaan ja muuntamaan ymmärrettävään muotoon. Kaappaus onnistuu jopa satojen metrien päässä kohteesta, eivätkä tavalliset seinärakenteet tarjoa riittävää suojaa.

Tällainen ns. TEMPEST-hyökkäys voi kohdistua esimerkiksi puhelimen, kopiokoneen, faksin, näppäimistön painallusten, hiirilaitteen liikkeiden ja erilaisten mikrofonien, kaiutinten, muistitikkujen, näytönohjainten, johtojen, kaapeleiden, virtalähteiden tai tulostimien toimintaa kohtaan. Liikkuvaa kuvaa esittävistä laitteista näyttöpääte ei suinkaan ole ainoa hajasäteilyä ulospäin lähettävä laite, vaan niin ikään myös erilaiset projektorit ja videotykit lähettävät lähtökohtaisesti säteilyä ulospäin.

TEMPEST-riskien arviointi on tehtävä tyypillisesti organisaatioissa, jotka käsittelevät tai alkavat käsitellä joko valtiotason ja/tai kansainvälisen tason turvallisuusluokiteltua tietoa toiminnassaan. Tietyn luokitustason tiedon käsittelyssä TEMPEST-riskit on arvioitava ja niitä vastaan on suojauduttava.

Mikäli käsiteltävä tieto vaatii TEMPEST-riskin suojautumistoimenpiteitä, mahdollisia ratkaisuja on useita. Erillinen turvatila voidaan suojata rakenteellisesti, mikä on sinänsä toimiva, mutta myös erittäin kallis tapa toteuttaa TEMPEST-suojaus. Monessa tapauksessa rakenteellista suojausta ei voida toteuttaa esimerkiksi vuokratilojen tai lattioiden kantavuuden vuoksi. Toinen vaihtoehto on sijoittaa turvatila maan alle tai kallion sisään, mihin harvalla organisaatiolla on kuitenkaan mahdollisuutta ryhtyä. Monessa tapauksessa edullisin ja helpoin tapa suojautua TEMPEST-riskeiltä on laitetason suojaus.

Toimitamme asiakkaillemme kaikenlaiset TEMPEST-suojatut laitteet, työasemakokonaisuudet ja muut tarvikkeet aina yksilöllisesti mitattuna NATO- ja EU-akkreditoidun TEMPEST-laboratorion toimesta. Kaikkien toimitusten mukana toimitamme aina yksilölliset vaatimuksenmukaisuustodistukset, joilla pystyt osoittamaan auditoijalle, että laitteesi vastaavat annettuihin vaatimuksiin.

TEMPEST-laitteet ovat aina kokonaisuuksia – ota meihin yhteyttä, niin avustamme oikeiden laitteiden ja laitekokonaisuuksien valinnassa ja laadimme tarjouksen juuri sinun tarpeisiisi soveltuvasta kokonaisuudesta.

Janne Haikonen, myynti- ja markkinointijohtaja, Kaso Oy

Kysy lisää TEMPEST-tuotteistamme:

Janne Haikonen

Myynti- ja markkinointijohtaja