Metallisen palo-oven vaihto Kaso-Oveen pysäytti toistuvat kellarimurrot Lauttasaaressa

Metallisen palo-oven vaihto Kaso-Oveen pysäytti toistuvat kellarimurrot Lauttasaaressa

Kun lauttasaarelaisessa taloyhtiössä viinikellariin murtauduttiin kerta toisensa jälkeen, kellarissa ollut metallinen palo-ovi vaihdettiin Kason turvaoveen. Kaso-Oven hankinnan jälkeen uusia murtoja ei ole ollut taloyhtiössä viimeisen kahden vuoden aikana yhtäkään.

Turvaoven yksi tärkeimmistä tarkoituksista on parantaa kodin asumismukavuutta eri tavoin. Sen lisäksi, että teräsytiminen ja taipumaton Kaso-Ovi tekee murtovarkaiden aikeista nopeasti turhia, se suojaa myös tulipalon sattuessa, pitää ylimääräiset melut ja hajut loitolla sekä eristää tehokkaasti lämpöä.

Vaikka Kaso-Ovi onkin kerrostalohuoneistojen lisäksi suunniteltu ulko- tai välioveksi liikehuoneistoihin, rivitaloihin ja omakotitaloihin, aina Kaso-Ovi ei suojaa vain omaa kotia tai toimistoa.

Muutama vuosi sitten lauttasaarelaisessa taloyhtiössä Helsingissä asukkaita vaivasivat toistuvat murrot suositussa viinikellarissa. Kellarissa ollut metallinen palo-ovi päästi murtovarkaat ohitseen vain 5 vuotta vanhassa taloyhtiössä kolme kertaa.

“Vaikka suhteellisen kestävä palo-ovi näyttääkin melko raskaalta ja jykevältä, sen murtamiseen ei ilmeisesti varkailta kulunut kuin minuutti – jos sitäkään”, kertoo Niklas Carlstedt, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Kaso-Ovi mukavuuden ja turvan varmistajana

Turvaoven hankintaa ei ole tarkoitettu vain niihin tilanteisiin, kun esimerkiksi oman kodin tai asuinalueen murtoturvallisuus pohdituttaa. Kaso-Oven ominaisuudet on luotu myös yleiseen kodikkuuden ja huolettomuuden lisäämiseen sekä sen varmistamiseen, että oma koti saa näyttää ja kuulostaa juuri sellaiselta, kuin itse haluaa.

Toisinaan kuitenkin käy niin, että Kaso-Ovi löytää tiensä turvaoven tehtävään silloin, kun muiden ovien suoja ei riitä. Lauttasaarelaisessa taloyhtiössä Kaso-Ovesta tulikin kinkkisen tilanteen ratkaisija.

Taloyhtiössä, jossa Carlstedt toimii puheenjohtajana, on kaikille asukkaille omat säilytystilat murtojen kohteena olleessa viinikellarissa. Viineille tarkoitettujen tilojen korkea laatu ja sopiva lämpötila pitävät arvokkaammatkin pullot hyvässä suojassa.

“Kun huomioidaan, että samassa kellarissa on 57 eri asunnon omaisuutta, on kellarin murtoturvallisuudella oikeasti iso merkitys”, Carlstedt sanoo.

Murtoturvallisuudesta huolehtimista tukee myös se, että Lauttasaaressa ja sen lähialueilla on kiinnitetty huomiota lisääntyneisiin murtoihin. Esimerkiksi Ruoholahden Sanomat kertoi keväällä, että taloyhtiöissä on havaittu toistuvia murtoja ja että tarve huolehtia tarkasti omasta omaisuudesta on kasvanut.

Tehokas prosessi ja varma laatu tyytyväisyyden tekijöinä

Lauttasaarelaisen taloyhtiön toistuvien murtojen estämiseksi viinikellarin palo-oven tilalle päädyttiin vaihtamaan turvaovi. Kaso-Ovi valikoitui nopeasti sopivaksi vaihtoehdoksi, eikä vertailua eri turvaovien välillä lopulta tarvinnut tehdä ollenkaan.

“Kaso-Ovi oli jo ennestään tuttu turvaovi. Kun oven hankinta lähti sujuvasti liikkeelle saman tien, ei oven valintaa tarvinnut jäädä arpomaan. Ja erittäin hyvä valinta on ollutkin”, Carlstedt sanoo.

Murtosuojan kannalta Kaso-Ovessa olennaisinta on se, että teräksinen ydin ei anna periksi tai murru väännölle kovistakaan yrityksistä huolimatta. Myös siinä tapauksessa, että murtovarkaalla sattuisi olemaan ammattilaisen taidot oven rikkomiseen, prosessissa syntyvä melu olisi liikaa murtopuuhien jatkamiselle.

“Murtoja ei ole ollut oven vaihtamisen jälkeen yhtäkään viimeisen kahden vuoden aikana. Kaso-Ovi on kuin kassakaapin ovi, ja silti sitä on helppo käyttää. Asukkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä ja iloisia turvallisemman oven hankinnasta ja sen toimivuudesta”, Carlstedt summaa.