Tavoitteena oman alueen turvallisin taloyhtiö – Kaso-Ovi tarjoaa pitkäaikaisesti turvaa sekä lisää tilaa ja asumismukavuutta

Espoon Karakalliossa sijaitsevassa taloyhtiössä päätettiin vaihtaa kaikkien asuntojen ovet, kun puuovien vääntyminen vaivasi ja alueella tapahtui useampi kotimurto. Vaikka osa asukkaista suhtautui varovaisesti jämäköiden turvaovien hankintaan, lopulta mielipide Kaso-Ovesta oli kaikilla sama: turvallisuudesta ja hiljaisuudesta on vuosien varrella tullut ominaisuuksia, joista ei enää luopuisi mistään hinnasta.

Kun taloyhtiönsä hallituksen jäsen Jarno Pitkänen muutama vuosi sitten lähti viemään tytärtään jalkapallotreeneihin, kodin ulko-ovessa ei ollut mitään vikaa. Muutaman tunnin päästä kotiin palatessa sama ovi oli ilmankosteuden takia vääntynyt niin pahasti, että oven sai vain väkisin vetämällä auki.

Kyseiseen aikaan Pitkänen toimi Karakalliossa sijaitsevan taloyhtiönsä hallituksen puheenjohtajana. Uusien ovien hankkimista tuki Pitkäsen kokemuksen lisäksi se, että samoihin aikoihin läheisessä taloyhtiössä tapahtui useampia asuntomurtoja.

“Kotimurroissa mentiin nimenomaan puuovista läpi, vaikka joissain ovissa oli myös turvalukkoja. Muutenkin monet taloyhtiömme ovet olivat melko kulahtaneita ja puuovien vääntyily oli monessa kodissa jatkuva riesa. Siksi kaikkien ovien vaihto kestäviksi sekä samalla siisteiksi ja samannäköisiksi oli paikallaan”, Pitkänen sanoo.

Tehokas äänieristys myös ilman väliovea

Uusien ovien kilpailutuksessa oli mukana 3 erilaista puuovea sekä Kaso-Ovi. Kaso-Ovi valikoitui oikeaksi vaihtoehdoksi erityisesti sen turvaominaisuuksien ja tyylikkään ulkonäön ansiosta.

“Vaikka turvaovi maksaakin tavallista puuovea enemmän, on tärkeää suhteuttaa hinta saatuihin ominaisuuksiin sekä käyttöikään. On täysin perusteltua maksaa vähän ylimääräistä Kaso-Ovesta, joka estää murrot sekä kestää kymmeniä vuosia vääntymättömänä ja käytännössä huoltovapaana”, Pitkänen sanoo.

Myös asukkaat totesivat Kaso-Oven olevan paitsi sopivan jämäkkä, myös erittäin siisti ja hyvännäköinen sekä järeästä rakenteesta huolimatta kevyt käyttää. Ihmetystä ja huolta aiheutti alussa kuitenkin välioven puuttuminen ja sen takia äänien mahdollinen kuuluminen käytäviltä kotiin.

Murheet osoittautuivat tarpeettomiksi heti ovien asentamisen jälkeen. “Erinomainen äänieristys on todella iso plussa. Välioven puuttuminen tuntui aluksi todella hassulta, mutta loppujen lopuksi se vain vapauttaa tilaa ja helpottaa liikkumista. Ilmankin väliovea äänieristys on huomattavasti aiempaa parempi, eikä kotona kuule lainkaan esimerkiksi iltalenkille menevien koirien ja lenkkeilyttäjien ääniä”, Pitkänen sanoo.

Voittamatonta turvaa kaikissa tilanteissa

Kun ovien vaihtamisesta ja Kaso-Oven valinnasta keskusteltiin yhtiökokouksessa ensimmäistä kertaa, turvaoven hankinta aiheutti myös vastalauseita. Syynä oli ennen kaikkea se, että ovien kunnossa ja toimivuudessa oli ongelmia vain osalla asukkaista, eikä hyväkuntoisten ovien vaihtamista nähty tarpeelliseksi.

Nyt, kun turvaovet ovat olleet asukkaiden kodeissa jo useamman vuoden ajan, Kaso-Ovia epäilleetkin ovat muuttaneet mielipiteensä. Kaikki taloyhtiössä ovat Pitkäsen mukaan olleet tyytyväisiä valintaan.

“Turvallisuuden tunne on ihan eri luokkaa kuin aiemmin. Myös ne, joilla ei aiemmin ollut ovissa mitään vikaa, ovat sanoneet, että Kaso-Ovet toimivat todella hyvin”, Pitkänen sanoo.

“Sen ainakin voi jo huoletta sanoa, että meillä on nyt tämän alueen turvallisin taloyhtiö.”