Miksi elementtiholvi on käytännöllisempi ratkaisu kuin paikoilleen valettu betoniholvi?

Kason elementtiholvi, 3d-suunnitelma

Kason elementtiholvi tarjoaa merkittäviä etuja perinteisiin betoniholveihin verrattuna. Kun holvien tulee täyttää vaaditut murto- ja laatustandardit, sekä valmistus- että asennustavalla on suuri merkitys.

Elementtiholvien tasalaatuisuus päihittää betoniholvit

Toisin kuin perinteiset betoniholvit, jotka valetaan paikan päällä ja ovat alttiita inhimillisille virheille ja laadun epätasaisuuksille, elementtiholvit valmistetaan tehdasolosuhteissa. Kason elementtiholvit valmistetaan koneellisesti ja automatisoidusti. Linjastolla tehdään myös laadukas teräsviimeistely elementtien kaikille puolille, mikä takaa jokaisen elementin tasalaatuisuuden ja murtoturvallisuuden. Kason holvit on testattu ja sertifioitu eurooppalaisen EN 1143-1 -standardin mukaisesti ja tuotteissa on maksimissaan kahden tunnin paloturva.

Holvien asennuksen helppous ja joustavuus

Betoniholvin laatu riippuu monista muuttujista, kuten työntekijöiden taidoista ja työhön käytetyistä materiaaleista. Kason elementtiholvit toimitetaan valmiina elementteinä ja asennetaan aina samalla tavalla, mikä vähentää asennukseen ja murtoturvallisuuteen liittyviä riskejä ja epävarmuustekijöitä.

3D-kuva Kason elementtiholvista, jonka sisällä Kason tallelokeroita

Havainnekuva Kason elementtiholvista, jonka sisällä Kason tallelokeroita.

Urakoitsija pystyy asentamaan elementtiholvit nopeasti ja helposti asennusohjeiden mukaisesti. Elementit hitsataan tai ruuvataan paikoilleen, kun taas betoniholvit vaativat paikan päällä tapahtuvan valun, joka voi olla haastavaa ahtaissa tiloissa. Elementtiholvien modulaarinen rakenne mahdollistaa asennuksen ja sopeutumisen erilaisiin tiloihin. Kason räätälöityjen ratkaisujen ansiosta elementtiholvien mitoituksen mahdollisuudet ovat hyvin joustavia.

Kason elementtiholvien moduulit valmiina kuljetukseen

Kason elementtiholvien moduulit valmiina kuljetukseen

Kevyet elementtiholvit voidaan siirtää uuteen paikkaan

Elementtiholvit ovat betoniholveja kevyempiä, ja asennuspaikan kantavuus on tärkeää huomioida jo kantavuuslaskelmia ja suunnitelmia tehdessä. Elementtiholvit ovat myös pitkäikäisiä, sillä ne voidaan purkaa ja siirtää paikasta toiseen. Siksi Kason holvit ovat erityisen käytännöllisiä tilanteissa, jolloin toimitilat muuttavat tai olemassa olevat tilat uudistetaan.

Kun tasalaatuisuus, siirrettävyys sekä turvastandardit ovat ensisijaisia kriteereitä, Kason elementtiholvit menevät selkeästi vanhentuneiden betoniratkaisuiden edelle. Kaikki Kason elementtiholvit suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan joko Suomessa tai muualla Euroopassa.

Tarjoamme paikan päällä tehdyt arviot elementtiholvien asennusmahdollisuuksista, rakenteellisesta kuormituksesta ja kantokyvystä.

Ota yhteyttä ja kysy meiltä lisää elementtiholvien sopivuudesta holvitarpeisiinne!

 

Tuomas Heikkinen, huoltopäällikkö, Kaso Oy

Tuomas Heikkinen

Myynti- ja tuotepäällikkö

Pankkituotteet, holvit ja holvin ovet