Kassakaappien evoluutio: Rahan säilytyksestä kyberturvallisuuteen

Kaso-laitekassakaappi

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta kassakaappi? Onko sisällä rahaa, kultaharkkoja, arvopapereita – vai yrityksen toiminnalle kriittisiä ICT-laitteita?

Suomessa suunnitellut ja valmistetut Kaso-kassakaapit ovat 80 vuoden aikana käyneet läpi tuotekehityksen evoluution. Toiminta alkoi sodassa vaurioituneiden kassakaappien ja holvien kunnostamisesta, minkä jälkeen siirryttiin myös omien tuotteiden suunnitteluun ja valmistukseen. Uudenlaiset tavat informaation käsittelyssä ovat viime vuosikymmeninä tuoneet kassakaapeille täysin uudenlaisia ulottuvuuksia.

Kassakaappien tuotekehityksessä uudenlaisia tarpeita

Alan standardeja noudattavat kassakaapit hoitavat yhä sen tehtävän, mitä siltä aina ollaan vaadittu, kuten arvopapereiden säilytyksen palo- ja murtoturvallisessa kaapissa. Vanhan käyttötarkoituksen rinnalle on vahvasti noussut kriittisen ICT-infrastruktuurin, datan sekä tiedonsiirron varmistaminen ja suojaaminen. Esimerkkejä kassakaapeissa säilytettävistä laitteista ovat organisaatioiden keskuspalvelimet, ulkoiset kiintolevyt sekä yritysten verkkolaitteet.

Kassakaappi on perinteisesti ollut täysin suljettu yksikkö, mutta Kason tuotteiden suunnitteluun on tullut uusia elementtejä, kuten sähkönsyöttö, kaapin ilmanvaihto ja jäähdytys sekä kaapeliläpiviennit, joita varten kaappiin tarvitaan reikiä ja aukkoja. Myös hajasäteilyriskeihin kehitetään ratkaisuja.

“Näiden kriittisten ICT-laitteiden turvallisen säilytyksen teemojen ympärillä teemme valtavasti jatkuvaa kehitystyötä”, kertoo Kason myynti- ja markkinointijohtaja Janne Haikonen. “Se, että Suomi on tietoturvallisuudessa maailmanluokan kärkiosaaja, edesauttaa myös Kasoa kehittämään tuotteitamme edelläkävijän roolissa.”

Kun tuotanto on lähellä, myös tuotekehitys tapahtuu ketterästi

Kaso on pohjoismaissa ainoa yritys, joka myös valmistaa pohjolassa kassakaappeja, holveja sekä holvin ovia. Periaatteena on, että tuotanto pysyy lähellä, jotta voidaan ketterästi vastata asiakkaiden tarpeisiin sekä tuotekehitysideoihin.

“Meillä on erittäin paljon pätevää yhteistyöverkostoa, joka auttaa meitä kehittämään globaalin tason kilpailukykyiset tuotteet”, kertoo Haikonen. Eri maissa on toki erilaiset normit ja vaatimukset – mutta Suomen tasolla ollaan jo erittäin pitkällä tuotekehityksessä, kun otetaan huomioon ICT- sekä turvallisuusalan vaatimukset.


Haluatko suojata ICT-laitteesi? Ota yhteyttä:

Niklas Enqvist, avainasiakaspäällikkö
+358 40 923 0574
niklas.enqvist@kaso.fi