Pieni tarra ovessa ehkäisee murron ennakolta

Turvaoven tarra ulko-ovessa

Kaso-Ovien ovitarran taustalla on paljon vastuullisuutta edistävää työtä. Oikein sijoitettu tarra kertoo tärkeitä tietoja turvaovesta.

Kun yksittäiseen asuntoon tai koko kerrostaloon hankitaan Kaso-Ovet, sisältyy ovitoimitukseen myös turvaovista kertova tarra. Tarra käännyttää murtokohdetta etsivän nopeasti, sillä se kertoo, ettei Kaso-Oven murtamista kannata edes harkita.

Kaso-Oven avaaminen on äänekästä ja työlästä, joten se muodostaa murtovarkaalle ison kiinnijäämisen riskin. Ennaltaehkäisy on tehokkain tapa suojautua asuntomurroilta, sillä varkaat suosivat kohteita, joihin pääsee tunkeutumaan nopeasti ja huomaamattomasti ja joissa kiinnijäämisen riski on pieni.

Viranomaisilla tieto turvaoven hätäavaamisesta

Sen lisäksi, että turvaovesta kertova tarra karkottaa pitkäkyntiset, kertoo tarra samalla myös pelastusviranomaisille ja poliiseille, millaisesta turvaovesta on kyse. Näin viranomaiset osaavat mahdollisessa hätätilanteessa valita oikeat työkalut ja toimintatavat oven avaamiseen. Vaikka teräsytimellä varustettu, tiivis turvaovi ei avaudu murtovarkaiden tavanomaisilla keinoilla, osaavissa käsissä ja oikeilla työkaluilla se saadaan kuitenkin auki tehokkaasti – mutta äänekkäästi.

Kaso Oy:ssä on totuttu tekemään yhteistyötä pelastus- ja poliisiviranomaisten kanssa, myös Kaso-Ovia koskien. Viranomaisille on toimitettu Kaso-Ovia testaukseen sekä järjestetty koulutuksia oven ominaisuuksista ja hätäavauksen tekemisestä.

Kason myyntipäällikkö Teija Paakkari kertoo oikeaan kohtaan sijoitetun Kaso-Oven tarran edistävän nopeita pelastustoimia, koska tieto turvaovesta saadaan heti.

– Haluamme Kasolla toimia kokonaisvastuullisesti. Kutsumattomat vieraat eivät pääse vaivihkaa sisälle, mutta sitä vastoin viranomaisilla on tieto, miten Kaso-Oven kanssa toimitaan hätätilanteessa, Paakkari sanoo.

– Tarran nähdessään pelastusviranomaiset ja poliisit tietävät, millainen rakenne ovessa on. Siten he osaavat ottaa tarvittavat työkalut oven avaamiseksi heti mukaan.

Näkyvälle paikalle ja pois savusta

Mihin Kaso-Ovista kertova tarra sitten kuuluu sijoittaa, jotta se toimisi mahdollisimman tehokkaasti?

Kerrostalossa, jossa kaikki huoneisto-ovet ovat Kaso-Ovia, tarra kiinnitetään näkyvälle paikalle talon alaoveen silmien korkeudelle. Tarran voi liimata lasioven sisäpuolelle, ja se näkyy silti hyvin ulos.

Yksittäisenä asennetun Kaso-Oven tarra kannattaa sijoittaa oven keskivaiheille, kuten postiluukkuun tai lukon yläpuolelle. Usein esimerkiksi lemmikkieläimistä asunnossa viestivät tarrat sijoitetaan oven yläosaan, mutta tulipalon sattuessa savu nousee ylös ja saattaa peittää tarran. Siksi on tärkeää, että turvallisuutta parantavia tarroja ei sijoiteta liian ylös oveen.

Taloyhtiöissä, joissa kaikki huoneisto-ovet on vaihdettu Kaso-Oviksi, suosittelee Kaso taloyhtiötä ilmoittamaan asiasta paikallisille pelastusviranomaisille. Tieto Kaso-Ovista on hyvä sisällyttää myös taloyhtiön pelastussuunnitelmaan.

Tutustu ovimallistoon