Teräsytimellä varustettu Kaso-Ovi pitää muotonsa vuodesta toiseen – rakoilematon ovi varmistaa asumismukavuuden

Kaso-Ovi ei taivu tai turpoa esimerkiksi ilmankosteuden vaikutuksesta, jolloin hajut ja äänet pysyvät kodista loitolla. Huoli kodin heikentyneestä turvasta on turha, koska Kaso-Ovi säilyttää muotonsa ja siten ominaisuutensa koko elinkaarensa ajan.

Kaso-Ovi lisää asumismukavuutta ja turvaa kotona monilla tavoilla. Kaikkein tärkeimmässä roolissa on Kaso-Oven vahva teräsydin. Vaikka turvaovi näyttää täysin tavalliselta puuovelta ja sen käyttö on helppoa, ero tavallisiin oviin on huomattava.

Teräsytiminen Kaso-Ovi ei taivu, turpoa tai rakoile vuosien saatossa esimerkiksi ilmankosteuden takia. Siten muun muassa naapureiden tuoksukynttilöiden haju tai juhlien äänet eivät löydä tietään omaan kotiin. Kun ovi pitää muotonsa käyttövuosien määrästä ja sääolosuhteista riippumatta, oman kodin rauhasta voi olla varma.

Kason teettämässä asiakaskyselyssä* käy ilmi, että turvaoven vaikutukset asumismukavuuteen ovat merkittäviä äänien ja hajujen estämisen kannalta. Jopa 80 prosenttia vastaajista kokee, että turvaovi vaikuttaa kodin viihtyisyyteen positiivisesti.

Uusien turvaovien omistajat kommentoivat muun muassa käytävältä tulevien hajujen ja äänien kadonneen. Varsinkin hissin lähellä asuville äänien hiljentyminen on tärkeä ilon aihe, jota tavallinen puuovi ei voi aina tarjota.

Huomaamatonkin rako heikentää puuoven ominaisuuksia

Puuovien vääntyminen ja turpoaminen on tavallinen päänvaiva, joka voi aiheuttaa isojakin ongelmia huomaamatta.

Esimerkiksi pieni, jopa alle puolen sentin aukko ovessa ei kuulosta kummoiselta, eikä sitä olekaan aina helppo huomata itse. Ohutkin rako kuitenkin päästää läpi ääniä, hajuja ja onnettomuuden sattuessa esimerkiksi savua kerrostalon rapusta.

Uusikaan ovi ei varmista puuoville tyypillisiltä ongelmilta välttymistä. Kason myyntipäällikkö Ari Moilanen kertoo, että ovien vääntyminen ja rakoilu voi alkaa heti asentamisen jälkeen.

– Uudetkin puuovet saattavat alkaa elää nopeasti erityisesti kostean ilman takia. Jopa ensimmäisissä vuositarkastuksissa kerrostaloissa on ilmennyt vääntymiseen liittyviä ongelmia, Moilanen sanoo.

Turvaoven muuttumattomuus taattu

Luotettava ja muotonsa säilyttävä Kaso-Ovi tarjoaa turvaa myös onnettomuustilanteissa ja murtovarkaiden varalta. Turvaoven teräsydin ei taivu väännölle vahvankaan voron käsissä, ja Kaso-Ovien huolella testattu palosuoja on vähintään 30 minuuttia (EI30).

Vääntyneessä ja rakoilevassa puuovessa riskejä on puolestaan monia. Puuovia vahvistetaan usein erilaisilla turvalukoilla, mutta ne eivät tue oven omaa rakennetta. Vaikka vahvaa lukkoa ei saisikaan auki, oven rakenne on mahdollista saada rikki voimakkaasti vääntäen. Rako ovessa voi helpottaa murtopuuhia entisestään.

Oven aukot heikentävät oven toimintaa myös tulipalon sattuessa. Varsinkin kerrostalossa tulipalo ja savu voivat levitä vauhdikkaasti, jos ovet eivät estä niiden kulkeutumista kodista toiseen.

Vaikka puuoven kuntoa voi tarkkailla aktiivisesti niin itse kuin viranomaistenkin toimesta, jatkuva huolehtiminen, remontointi tai jopa ovien vaihtaminen on työlästä.

– Kaso-Ovissa kaikkein olennaisinta on se, että ovi ei elä lainkaan ja sen hyvät ominaisuudet säilyvät muuttumattomina vuodesta toiseen. Niin kauan kuin talo on pystyssä, myös Kaso-Ovi säilyttää muotonsa, Moilanen summaa.

*Kyselyn vastaukset ovat Kason keväällä 2019 tekemästä täsmäkyselystä, johon vastasi 20 samassa kerrostalossa asuvaa Kason asiakasta.


Tutustu Kason kerrostalo-ovimallistoon