Huoneisto-ovien hintoja kannattaa vertailla vasta, kun ymmärtää mikä turvaovi on

Huoneistojen ovia rappukäytävässä

Kason teräsrakenteiset turvaovet saapuivat Suomen markkinoille vasta 2010-luvulla, minkä vuoksi turvaovi on vielä vieras termi useissa taloyhtiössä. Kun kerrostalojen oviremontteja pohditaan, tärkeimpänä kriteerinä on usein hinta. Mutta kun puhutaan turvaovista, kriteeristöstä pitäisi hinnan lisäksi löytyä myös oven käyttöikä, turvaominaisuudet, haju- ja äänieristys sekä ulkoasun räätälöintimahdollisuudet.

Turvaovi on yleensä lähtökohtaisesti puuovea hieman arvokkaampi, mutta hinnoitteluun vaikuttaa teräsrakenteen lisäksi useat tekijät, kuten ovien kokonaismäärä, niiden ulkoasu ja varustelu. Mitä suurempi taloyhtiö ja enemmän ovia, sitä pienemmäksi ero puuovien ja turvaovien hintojen välillä kapenee.

Vakiovarustellun turvaoven ominaisuudet

Edullisin vaihtoehto turvaoveksi on perusmallinen kerrostaso-ovi, jossa ei ole esimerkiksi peilikuviointia tai erikoisvärejä. Vakio-oven varusteet, kuten postiluukku, ovikello ja ovenpainike, ovat useimmiten Kason omasta valikoimasta.

Kason vakiomallinen turvaovi

Kason vakiomallinen turvaovi

Kaso-Oven ytimessä on vakiona aina teräsrakenne ja sen tuomat turvaominaisuudet. Teräs on tietysti kalliimpi materiaali kuin puu, mutta materiaalina se takaa, että oven rakenne pysyy suorana ja tiiviinä. Ovirakenteen eristysmateriaalina käytetään kivivillaa, minkä vuoksi turvaovessa on huomattavasti parempi äänieristys kuin yleisimmissä puuovissa.

Turvaoven pintamateriaali on puuta kestävämpi kalvopinta, jonka ansiosta oven värikin voi olla lähes mitä tahansa. Sisäpinnan väriksi toivotaan useimmiten valkoista, koska vaaleus avartaa samalla eteisen yleisilmettä. Vakiomalleissamme on puuviiluoven näköinen ulkopinta.

Kaso-Oven sisäpuoli voi olla valkoinen

Kaso-Oven sisäpuoli voi olla valkoinen

Mitkä tekijät lisäävät turvaoven hintaa?

Turvaoven hintaan vaikuttavat oikeastaan vain ulkoasuun liittyvät tekijät, kuten:

  • Halutaanko peiliovet tai tuleeko oveen muuta muotoiltua pintaa
  • Tuleeko ulkokuoreen puusepän jyrsimiä puukoristepintoja
  • Maalataanko tai ootrataanko ovet
  • Millaiset koristelistat tai peitelistat halutaan
  • Tuleeko karmien mittoja kasvattaa
  • Tuleeko mukaan ikkunapintaa

Vaikka nämä tekijät nostavat hintaa, tämä on samalla myös Kaso-Oven suurin etu: Turvaoven ulkoasun saa täsmälleen sen näköiseksi kuin taloyhtiö tai arkkitehti itse haluaa.

Kaso-Oveen on mahdollista saada esimerkiksi puusepän suunnittelemia puukuvointeja

Kaso-Oveen on mahdollista saada esimerkiksi puusepän suunnittelemia puukuvointeja

“Oven hintaa nostaa helposti, jos tarjouspyynnössä on haluttu tietynlainen lukitus, postiluukku, vedin tai muu tarvike. Jos hintaa halutaan alaspäin, tarvikkeiden brändejä tai malleja ei kannata määritellä tarkasti tarjouspyynnössä. Parempi on ensin keskustella kanssamme, ja kerromme mitä vastaavaa meillä on tarjota,” neuvoo Teija Paakkari, Kaso-Oven myynti- ja tuotepäällikkö.

Jos taloyhtiön osakkaat ja asukkaat eivät tunne turvaovea, siihen kannattaa tutustua

Kun oviremonttia lähdetään suunnittelemaan, kannattaa aluksi pohtia halutaanko puuovet vai turvaovet. Mutta jos turvaovi on vieras termi, Kaso auttaa ensin selittämään, mitä oven sisällä oleva teräsrakenne käytännössä tarkoittaa ja miten se vaikuttaa koko oven elinkaareen ja käyttöikään sekä asumisviihtyvyyteen.

Kason turvaovi erikoisvärityksellä ja peilikuvoinnilla

“Jos taloyhtiö haluaa mahdollisimman edullisen oven puuoven spekseillä, on oikeastaan turha kysyä tarjousta turvaovesta. Mutta jos taloyhtiöllä on kiinnostusta turvaoviin, niihin kannattaa tutustua esimerkiksi Helsingin myyntinäyttelyssämme tai referenssikohteissamme ympäri Suomea. Tulemme mielellämme myös taloyhtiöön paikan päälle esittelemään turvaoven rakennetta ja sen kustomointimahdollisuuksia,” kertoo Paakkari.

Kason toive on, että turvaovet hankitaan aina yhdessä keskustellen, suunnitellen ja tarjouksista neuvotellen. Näin varmistamme, että kullekin taloyhtiölle saadaan juuri omanlaisensa, persoonalliset ovet, jotka sopivat taloyhtiön tyyliin tai historiaan.

Teija Paakkari, myynti- ja tuotepäällikkö, Kaso-Ovet, uudisrakentaminen, korjaus ja saneeraus, taloyhtiöt

Teija Paakkari

Myynti- ja tuotepäällikkö

Kaso-Ovet, korjaus ja saneeraus, taloyhtiöt